Onze excuses voor het ongemak.
Voer een nieuwe zoekopdracht uit
Exclusiviteit Magic Wine Cup
Na een schenking van de heer van Tonnerre in 1212, identificeerden de monniken van de abdij van Quincy in Epineuil een streek die uitzonderlijk gunstig is voor de productie van kwaliteitswijn. Ze ontwikkelden toen een aanzienlijke activiteit rond deze zeer mooie wijngaard die al snel buiten onze grenzen werd erkend.
De wijngaard bloeide tot de vernietiging door Phylloxera aan het einde van de 19e eeuw. De wijnboeren herplanten vervolgens de beste wijnbouwlanden.
De verwoestende vorst van 1956 verwoestte deze wijngaard opnieuw en een verandering van generatie betekende dat de activiteit bijna werd stopgezet.
Gemotiveerd door André Durand die hard had gewerkt om een herbeplantingsproject mogelijk te maken, begonnen wijnbouwers eind jaren zeventig opnieuw in deze wijngaard te investeren.
In 1989 kreeg mijn vader Jean-Paul Gruhier, gepassioneerd door erfgoed en kunst, de kans om de Abdij van Petit Quincy over te nemen, ook wel bekend als het Château d'Epineuil. Deze prachtige plek, maar in slechte staat, is een grote uitdaging voor Jean-Paul en Malou, mijn moeder. De plaats heeft een schoonheid en sereniteit die typerend zijn voor de plaatsen die door de cisterciënzers van die tijd werden gekozen.
In 1990, ik Dominique, nam ik 4,5 ha wijngaarden over en voegde me bij mijn ouders in Petit Quincy, waar ik de bijgebouwen herinvesteerde om ze hun oorspronkelijke bestemming van Cellar terug te geven. De zaak is niet eenvoudig. Veel rampen volgen elkaar op, zowel in de wijngaard als bij de restauratie van gebouwen. In de loop van de jaren verwier ik nieuwe wijnstokken die we restaureren, ik ontwikkel het grondgebied om nieuwe percelen aan te planten en ik zet de restauratiewerkzaamheden aan de gebouwen voort terwijl ik onze commerciële activiteit ontwikkel. De Abbaye du Petit Quincy heeft nu meer dan 30 ha aan wijnstokken en er worden veel wijntoeristische activiteiten ontwikkeld.
Van een biologische productiebenadering tot wijnen zonder inputs, wat is er natuurlijker? In 1999 oriënteer ik me op wijnen zonder sulfiet, of met minimale hoeveelheden. De term natuurlijke wijn was nog niet echt bekend. Door deze benadering zoek ik de puurheid van fruit, gulzigheid, verteerbaarheid en vibratie in elke fles die we aanbieden.
Onze echte biologische conversie begon in 2003.
Dankzij deze aanpak zijn onze wijnstokken tegenwoordig mooier dan ooit. De aarde is koel en licht, en ruikt lekker, een bewijs van rijke bodemactiviteit. De bladeren zijn groen en knapperig, wat synoniem staat voor een goede gezondheid van de plant.
In 2020 onthulde een diagnose van ons ecosysteem dat we in een omgeving leven die rijk is aan soorten en onderwerpen. Geruststellende en motiverende inventaris om ons milieu te behouden en verder te verbeteren.
Rode druivensoorten: Pinot noir (100%)
Witte druivensoorten: Chardonnay (80%), Pinot gris (20%)
Voer een nieuwe zoekopdracht uit