De continuiteit van een monastieke traditie
Net als DOM PERIGNON en DOM RUINART die grotendeels hebben bijgedragen aan het maken van Champagne tot wat het nu is : het is erfgoed van abdijwijnen immens.
Gepassioneerde wijnboeren zetten deze traditie van kwaliteit en vakmanschap voort.
Een ervaring die we wilden delen ...
Domaine de l'Abbaye du Petit Quincy - Dominique Gruhier
Dominique GRUHIER
De cisterciënzer monniken
Na een schenking van de heer van Tonnerre in 1212, identificeerden de monniken van de abdij van Quincy in Epineuil een streek die uitzonderlijk gunstig is voor de productie van kwaliteitswijn. Lees meer...
Champagne Monial
De monniken van Clairvaux
Het is daar, in dit land van geheime valleien dat wordt achtervolgd door het beschermde silhouet van Charles de Gaulle, dat de monniken van Clairvaux in 1194 kozen om trossen druiven te oogsten om ze toe te vertrouwen aan de gewelven van de grote kapittelzaal, om wijn maken en later champagne. Al meer dan acht eeuwen herbergen in Colombé le... Lees meer...
Fabrizio PINSOGLIO
Exclusive Italië
Fabrizio produceert alleen wijnen die hun oorsprong vinden in de rijke diversiteit van de Roero-streek en waarvan elk geproefd glas zijn typiciteit uitdrukt. De familiewijnmakerij bevindt zich in Canale, het zenuwcentrum van de Roero-regio, Piemonte, in het kleine dorpje Madonna dei Cavalli. Het werd in de jaren 60 opgericht door Oreste... Lees meer...